PROJECT DESCRIPTION

Dubbed the “Century Project”, this project comprised a major reclad and full interior renovation of the defining icon in Seattle's skyline, the Space Needle. Seneca Group managed the planning, design and phased construction of the top floors to reposition the facility for the next half-century. Scope included structural glass walls, windows and railings; a revolving glass floor; new mechanical and electrical systems; and seismic improvements for the entire tower, all of which were implemented while the facility remained operational. The project achieved LEED Gold certification for Commercial Interiors.

CLIENT
  • Space Needle, LLC
LOCATION
  • Seattle, WA
PROJECT SIZE
  • 24,000 SF
COMPLETION DATE
  • 2018
SCOPE OF WORK
  • Entitlements – Landmarks Preservation Board
  • Permits and approvals
  • Architect, contractor and other consultant selection and management
  • Design and construction management
  • Scheduling
  • Budget and cost control
  • Support of transition to operations
TEAM
  • Seneca - Development Manager
  • Hoffman Construction - General Contractor
  • Olson Kundig - Architect
  • McVey Oakley - Restaurant Design
  • Magnusson Klemencic Associates - Structural Engineer